Zašto je Dino Dvornik malo prije smrti rekao da bi bilo najbolje da umre

Piše: Redakcija

Dino Dvornik bio je jedan od najvećih muzičara u Regionu. Umro je prije tačno deset godina u Zagrebu, a mrtvog ga je pronašla supruga Danijela u njihovom bračnom krevetu. Iako je  estrada tih dana tvrdila drugačije, Dino je umro neshvaćen, tužan i depresivan. 

Njegova majka Dijana nakon njegove smrti iznijela je detalje posljednjih godina njegovog života. 

– Moj sin umro je tužan, nesretan i depresivan – kazala je njegova majka medijima i otkrila da su ga hrvatski estradnjaci izbjegavali kada je njegova slava splasnula. U vrijeme dok je snimao reality show “Dvornikovi”, pozivao je gotovo sve muzičare da mu budu gosti, a gotovo se niko nije odazvao. 

Dino Dvornik u Splitu će zauvijek ostati pozitivac i čovjek koji je svakoga smatrao svojim prijateljem. Splićani i danas prepričavaju svoje susrete s Dinom, a veliki je broj onih koji se mogu pohvaliti da su spontano popili kafu ili pivo s njim kada bi mu prišli.

 U vrijeme dok je pripremao svoj posljednji album Pandorina kutija, bio je jako nesiguran u uspjeh.

– Dino je bio jako nervozan zbog albuma. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati – rekla je nakon Dinine smrti Danijela Dvornik.

Dino Dvornik nije dočekao promociju svog posljednjeg albuma. Ona se održala dva mjeseca nakon njegove smrti, a nedovršene pjesme umjesto Dine su završili njegovi najbliži saradnici. Posljednji album Dina Dvornika struka je nagradila sa sedam Porina – piše index.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=zNtfnq0vSuA

Pročitajte još