Chrissy Teigen progovorila o postporođajnoj depresiji i seksualnom životu nakon dva porođaja

Piše: Redakcija

Ono o čemu mnoge mame nerado pričaju, za 32-godišnju manekenku i suprugu Johna Legenda, Chrissy Teigen, ne spada u tabu teme. Upravo ona nalazi se na naslovnici novog broja Women’s Healtha u čijem je intervjuu otkrila koliko je promijenila stav prema svom tijelu, ali i progovorila o seksualnom životu i psihičkom zdravlju nakon borbe s postporođajnom depresijom

Slavna ljepotica među ostalim je progovorila i o svemu što se događalo kada je rodila svoje prvo dijete 2016. godine, kćerkicu Lunu.

– Nakon što se rodila Luna, počela sam previše piti. Nisam previše jela jer mi je želudac bio pun, a svime time nisam radila niti najmanje dobrog svome tijelu. Sjećam se da su mi po tijelu izbijale masnice od ničega.

View this post on Instagram

me from other angles very important (me) #angles

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Zbog svega toga počela je uzimati antidepresive, a svega je postala svjesna tek za odmora na Baliju, gdje je bila sa suprugom Johnom Legendom.

– Zapitala sam se: Šta može biti važnije od psihičkog zdravlja? Šta je važnije od toga da budeš ponosan na samog sebe i radiš najbolje što znaš i možeš za svoje tijelo?

Nakon dvoje djece, Chrissy Tegien priznaje kako joj je neugodno kada se pogleda u ogledalo i vidi koliko joj se tijelo promijenilo, posebno njene grudi nakon dojenja.

– S drugim djetetom samo ih ‘izvadiš’, ne zamaraš se. Kada pogledam svoje grudi, prvo što se zapitam šta se dovraga s njima dogodilo? Kao dva velika diska su koja idu svojim smjerom. Ne znam ni kako bi ih sakrila, a toga nisam niti svjesna dok ljudi ne reagiraju sa: ‘Vauuu”

Ono što joj najviše zapravo smeta očekivanja su njenih obožavatelja, da izgleda onako kako zapravo ne izgleda, jer je svjesna da nema više 20 godina.

– Počela sam shvatati da više nemam kilažu modela za kupaće kostime i postoji velika razlika između onog da želiš biti u fit i u formi kako bi se svima svidjela, i biti sretan zbog sebe i u formi. Iskreno, što se mene tiče više nikada ne trebam obuči kupaći kostim – rekla je i dodala kako se trudi vratiti vježbanju, ali i da pokušava, kada ima energije, oživjeti svoj seksualni život.

– Stvarno nema veze ko si – seksi pjevačica, bivši model za kostime ili obična djevojka – kada si umorna, umorna si. Još uvijek osjećamo strast u braku, no pohvatamo li se kada nam dođe? Ne. Vratit ćemo se jednog dana na to – priznala je smijući se Chrissy Teigen.

Pročitajte još