Tess Holiday odgovorila hejterima koji su se nazvali ‘debelom’

Piše: Redakcija

Naslovnicu novembarskog izdanja magazina Cosmopolitan u Velikoj Britaniji krasi 33-godišnji plus size model Tess Holiday. Pozira u zelenom kupaćem kostimu. 

Ipak, nisu svi oduševljeni takvih potezom urednika Cosma. Jedan od njih je bio slavni televizijski voditelj Piers Morgan. On je zaključio da Tess promovira nezdrav način života. 

– U vrijeme kad se Velika Britanija bori s nikad većim problemom pretilosti, ovo je naslovnica Cosmo. Mi bismo trebali ovo shvatiti kao velik korak naprijed prema prihvatanju svih veličina.  Kakva gomila gluposti. Ova naslovnica je opasna i zavarava, jednako kao i one koje promoviraju najmanju veličinu”, napisao je Piers. 

Tess je odlučila odgovoriti Piersu, ali i svima koji su je prozivali. 

– Ja se osjećam odlično u svom tijelu i zahvalna sam što imam priliku postojati ovdje i sada. Moje zdravlje je samo moja stvar i o tome ne trebaju razmišljati ostali. Zašto ne govorite o manekenkama koje puše dvije kutije cigareta dnevno? Moja poruka nije da svi trebaju biti debeli, nego da se svi trebaju osjećati dobro u svojoj koži. Mentalno zdravlje je važnije od fizičkog – kazala je Tess.

 Ipak, mnogo je više onih koji smatraju da je Tess zapravo pretila,a ne plus size manekenka. 

Pročitajte još