Novosti

Po njemu se ništa neće zvati: Karijera Kevina Spaceya nestala je za 17 sekundi

Frank Underwood službeno je mrtav, otkriva trailer nove sezone Kuće od karata koja će se prikazivati od novembra bez glavnoga glumca Kevina Spaceya koji je posao u toj političkoj televizijskoj seriji izgubio zbog optužbi za spolno zlostavljanje.

Trailer, koji  je od srijede dostupan na Netflixu, pokazuje glumicu Robin Wright koju tumači  ulogu Spaceyeve supruge Claire kako stoji pored groba Franka Underwooda i izgovara nekoliko riječi lišenih emocija.

U traileru nema naznaka o tome kako je Underwood umro no Netflix je objavio da će se šesta i konačna sezona serije fokusirati na perfidan karakter Claire Underwood koja je postala predsjednica Sjedinjenih Država u petoj sezoni.

Spaceyju su lani producenti Kuće od karata otkazali saradnju pošto ga je više od 30 osoba optužilo za seksualno zlostavljanje. Trailer otkriva da je Underwood umro no nije poznato kako su scenaristi odlučili tog bezobzirnog američkog  predsjednika ”otpisati” u samoj seriji.

Spaceya je 2017. glumac Anthony Rapp optužio da ga je pokušao zavesti 1986. godine kada je Rapp bio 14-godišnjak. Oskarovac Spacey ispričao se nakon skandala za neprimjereno ponašanje prema Rappu i povukao iz javnog života.

Tužilaštvo u Los Angelesu u utorak je objavilo da neće podizati optužnicu protiv Spaceya u slučaju jedne optužbe iz 1992. jer je riječ o područjuvan njegove nadležnosti. Još se jedan slučaj optužbe protiv Spaceya razmatra u tužilaštvu Los Angelesa.

Šesta sezona Kuće od karata počet će se prikazivati 2. novembra a,  sastojat će se od osam epizoda, ne od 13 kako je bilo u prethodnim sezonama.