Novosti

Vrijedi više nego deset ekipa zajedno: Ronaldo zarađuje nevjerovatno veliki novac, Italija je u šoku

Dnevnik Gazzetta dello Sport objavio je ovog utorka iznos plaća fudbalera u Italiji, a Cristiano Ronaldo s godišnjim primanjima od 31 miliona eura bolje je plaćen od kompletnih svlačionica čak deset prvoligaša…

Portugalski 33-godišnji napadač bez sumnje je okrenuo svojim dolaskom Italiju naglavačke, a ostali fudbaleri sada mogu samo s nevjericom gledati koliko ga Juventus plaća.

Naime, dnevnik Gazzetta dello Sport ovog utorka objavio je kompletnu listu primanja fudbalaša u italijanskoj Seriji A, na kojoj Cristiano Ronaldo čvrsto drži prvo mjesto s 31 milionom eura godišnje plaće.

Na drugom mjestu je Gonzalo Higuain s 9,5 miliona eura, a treći Paulo Dybala koji zarađuje sedam miliona eura godišnje.

Zanimljivo, Ronaldo ne samo što ima tri puta veću plaću od svih ostalih, već čak deset klubova u Seriji A ima manje budžete za isplatu svojih fudbalaša od cifre koju Juventus troši samo na svoju najveću zvijezdu. To su Sassuolo, Genoa, Cagliari, Atalanta, Udinese, Parma, Frosignone, Chievo, SPAL te najsiromašniji Empoli koji na svoju svlačionicu ukupno troši tek 16 miliona eura.

Baš zbog ovakvog nesrazmjera Juventus se šeta do naslova prvaka u Italiji već godinama i Uefa će nešto morati učiniti kako bi ograničila budžete najbogatijih klubova, inače će ljubitelji fudbala potpuno izgubiti interes za klupskim fudbalom…