Lažni sjaj Instagrama: Blogerica ismijana zbog detalja na fotografiji

Piše: Redakcija

Engleskinja Scarlett London (24) objavila je na Instagramu fotografiju, koja je zapravo bila plaćeni oglas za Listerine, a na njoj ona sjedi na krevetu okružena srcolikim balonima uz natpis: “Najbolji dani započinju osmijehom i pozitivnim mislima. I palačinkama. I jagodama. I obiljem čaja.”

Sve bi bilo u redu da njeni pratitelji nisu shvatili kako su palačinke koje spominje zapravo tortilje, šoljica je prazna, a na dekici je njena slika. Blogerica je primila pregršt ružnih kritika, a čak joj se narugala i glumica Amanda Abbington, koja je napisala: “Ima loš zadah. Zato je sama.”

Ispod fotografije su se nanizale hiljade komentara, a London je priznala da su neki od njih prešli granicu kritike i postali zlostavljački.

– Sve se svodi na to da sam ja opasna za mlade djevojke i trebam patiti. Neko me treba zaustaviti. Da se barem ugušim balonima. Trebam se ubiti koliko sam patetična. Da vam budem iskrena, to su čak i pitomiji primjeri – otkrila je za Daily Mail.

Njena fotografija je postala viralna nakon što je neko podijelio na Twitteru uz komentar da je smiješno i lažno te da je Instagram smiješna tvornica laži stvorena da se svi osjećamo manje vrijednima.

Drugi su optužili blogericu da prodaje “lažnu, neprihvatljivu sliku mladim ljudima koje je lako impresionirati”, ističući kako je to jednako loše kao turbo obrađene fotografije u časopisima. London je ljude doslovno preklinjala da shvate kako je iza toga profila stvarna osoba koja pati zbog takvih uvredljivih i zlostavljačkih komentara.

– Ponekad su moje fotografije pretjerane i previše roze, ali ja to ne predstavljam kao ‘idealističku’ verziju života s kojom se trebaju poistovjećivati mlade djevojke. Oni koji me prate poznaju moju stvarnost. Želim podići svijest o probavnom stanju od kojega patim. Moj Instagram samo pokazuje da možeš biti pozitivan i sprdati se sa životom uprkos bolesti – kazala je blogerica.

Navela je i da se izvinjava ako se neko zbog njenih objava osjetio manje vrijednim.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti