Vaš partner želi da ove stvari radite i govorite što rjeđe

Piše: Redakcija

Kako bi veza ili brak ostali čvrsti i zdravi, treba raditi na odnosu s partnerom. Ipak, svakodnevno nailazimo na tenzije i prepreke te ulazimo u svađe, ponekad i bez razloga.

Bez obzira na to o kakvoj je svađi riječ, komunikacija i razumijevanje važni su za opstanak veze. Ponekad ćete potaknuti svađu izjavama kojima niste željeli reći ništa loše, no vaš partner ih doživljava na drugačiji način. Muškarci žele da prestanete govoriti i raditi neke stvari ili da ih bar radite što manje.

 

Neugodno vam je kada vam da kompliment

Koliko vam je puta neko udijelio kompliment, a vi ste odgovorili: “Stvarno, misliš da je tako?”. Ili: “Ma, nabacala sam stare stvari na sebe”. Žene zaista rijetko znaju primiti komplimet pa sljedeći put jednostavno recite “hvala” bez dodatnih objašnjenja.

 

Dajete suptilne znakove

Ovo ste možda pokupili iz romantičnih komedija. Očekujete da će partner shvatiti šta treba učiniti ako mu uputite samo nekoliko suptilnih znakova. On ih vjerovatno neće shvatiti pa bi bilo bolje da mu jasno kažete u čemu je problem.

Ova naizgled banalna stvar uzrok je čestim svađama u braku. Smatra se da je spuštanje WC-daske stvar dobrih manira, no mnogi muškarci ne shvataju zašto to toliko izluđuje žene.

 

Rugate se njegovim emocijama

Baš niko ne bi trebao biti posramljen zbog svojih osjećaja. Muškarcima je teško pokazati osjećaje, a ako je dovoljno slobodan da to učini pred vama, zadnje što biste trebali učiniti jest podrugljivo komentirati.

 

Pitate ga za mišljenje o drugim ženama

Postoje dva razloga zbog kojih nema smisla pitati partnera o drugoj ženi – prvo, ne želite čuti njegov iskreni odgovor. Muškarac će uočiti zgodnu ženu u prostoriji, no ako vas poštuje, neće je komentirati ni posmatrati. Vaše ispitivanje o drugim ženama samo dovodi do neugodne situacije.

 

Govorite: “Moramo razgovarati”

Ko god je izgovorio, od ove rečenice nam se stvara knedla u grlu. Ova fraza je znak da nešto nije u redu i da nakon nje slijede kritike. Vaš će partner odmah pomisliti da je nešto pogriješio, a to može utjecati na komunikaciju.

Nije lako čuti kritiku, osobito ako vas kritiziraju svaki dan. Kada vam muškarac pomogne oko nečega što inače ne radi, pokušajte mu što manje prigovarati i naglašavati šta radi pogrešno.

 

Smetaju vam “muške večeri”

Da, naravno da vaš partner voli izaći sa svojim prijateljima i provesti se u muškom društvu. Sastajanjem sa svojim društvom jača prijateljstva i veze, a to pozitivno utječe i na njihovo zdravlje. Muški razgovori, upoređivanja i savjetovanje dobro će mu doći, isto kao što će na vas pozitivno utjecati ženska druženja, prenosi The List.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti