I od dobrote može zaboljeti glava: Brad Pitt unesrećenim napravio kuće, sada ga oni tuže

Piše: Redakcija

Fondacija glumca Brada Pitta suočava se sa tužbom zbog slabog kvaliteta domova koji su izgradili u dijelu New Orleansa koji je bio pod najjačim udarima uragana Katarine, prenosi AP.

Advokat Ron Austen rekao je za lokalnu televiziju WWL da planira da podnese tužbu u ime stanovnika naselja protiv Pittove fondacije “Make It Right”.

Austen je rekao da su stanari prijavljivali “mučninu, glavobolju koja je povezana s pitanjima infrastrukture”.

Napomenuo je da je Fondacija “davala brojna obećanja da će se vratiti i popraviti domove koje su inicijalno prodali tim ljudima, ali ništa nije učinila”.

Izvještaji ne navode koliko ljudi bi se pridružilo tužbi. Više od 100 “zelenih” kuća Fondacije “Make It Right” su izgrađene 2008. godine. Na zahtjev televizijske stanice da se izjasne ovim povodom nisu odgovorili.

Prema onome što je poznato, Brad Pitt povremeno obilazi naselje koje je podigao obećavajuću da će sve biti kako treba. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti