Jelena Veljača odgovorila komentar upućen njenoj kćerki: Ona prolazi kroz velike životne promjene

Piše: Redakcija

Glumica Jelena Veljača napravila je veliki korak u svom životu kada je odlučila preseliti se sa svojom porodicom u Beograd. Svoju svakodnevnicu u novoj državi i gradu, njihove običaje i navike Jelena voli podijeliti sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Razne komentare joj pratitelji upute, pa tako i ovog puta. Upravo to se dogodilo i u trenutku kada je glumica objavila fotografiju Lene kako se obukla za vrtić, a u opisu je napisala hashtag “Beograđanka”’, na što nije dobila najbolje reakcije.

Naime, jedan od njenih pratitelja napisao je: “Ko je to, mala Srpkinja? Je li to beogradsko dijete?”, na što mu je Jelena oštro odgovorila.

– To je dijete koje se preselilo u drugu državu zbog posla oba roditelja, prolazi kroz velike životne promjene s dvije godine i osam mjeseci, jako sam ponosna na nju kako stabilno hoda kroz novi vrtić, novi grad, novu babysittericu, nove prijatelje i novi jezik i radujem se svakom njenom uspjehu pa i tome što govori “moje drugarice” i što s veseljem ide u vrtić i bira odjeću za isti. Jednako bih se veselila i da smo u Tokiju, i pisala bih #japanesegirl jer kao svaka majka kojoj je dijete na prvom mjestu strepim pred svakom promjenom koju Lenu može emotivno uzdrmati i slavim svaki njen uspjeh. A čaša insinuacija da je biti “mala Srpkinja” nešto ružno je za mene neprihvatljiva. Ni jedna nacija sama po sebi nije ružna ni zla, ni dobra ni lijepa. Lena je Hrvatica u Beogradu, ali se iskreno nadam da će iznad svega biti dobro dijete i dobra žena i građanka svijeta te velikodušna i otvorena prema svima. Rat je užasna stvar, jasno je ko je gdje i kada bio agresor, ali to nema baš nikakve veze s mojim djetetom, njenim drugarima i 2018. godinom u kojoj mi krećemo u drugu sedmicu vrtića. Smatram vaše pitanje stravično nepristojnim – napisala je Jelena.

Pročitajte još