Najharizmatičniji dječiji glumac svih vremena: Macaulay Culkin proslavio 38. rođendan

Piše: Redakcija

Kontroverzni glumac Macaulay Culkin, kojeg je proslavio film ‘Sam u kući’ 1990., a dvije godine kasnije nastavak te božićne komedije, danas slavi 38 rođendan.

Još kao dijete, Culkin je spoznao sve mračne tajne posla kojim se bavi, a po filmskim studijima rano je počeo je svoje prijateljstvo s porocima. Odao se alkoholu i drogama, no tvrdi da nikada postao teški ovisnik.

– Nisam trošio 6.000 dolara mjesečno na heroin. Davao sam puno manje. Iako svi u to vjeruju, nikad nisam bio na odvikavanju. Nikada nisam bio u zatvoru i nikada me nisu uhapsili. To su sve klišeji dječjih zvijezda i jako se trudim da bi ih izbjegao – tvrdi Culkin.

Culkin je možda prerano postao zvijezda, no uz mnogo turbulencija taj krizni period je iza njega. Ipak, traume iz djetinjstva, posebno one koje su skrivili njegovi roditelji, pamtit će do kraja života.

– Jako rano sam poželio uzeti pauzu od Hollywooda i na kraju sam im rekao: Gotov sam, nadam se da ste se svi dovoljno obogatili jer ja novac više neću donositi – rekao je Culkin.

Kada je imao 15 godina, Culkin je imao bogatstvo od 17 miliona dolara. Već tada je odlučio da roditeljima neće dati ni cent. Posebno je težak njegov odnos s ocem. Culkin tvrdi da mu je prijetio da će ga udariti ne bude li dobro odradio neki posao.

-Moj otac je tada bio jako loš čovjek. Zlostavljao me, psihički i fizički. Mogao bih pokazati sve svoje ožiljke sada. Ja sam do desete godine bio bolji u svemu što je on probao napraviti cijelog svog života. Bio sam bolji plesač i glumac. Bio je ljubomoran na mene i isfrustriran – rekao je glumac.

Culkin nije poput drugih dječjih zvijezda potpuno propao u karijeri, nakon filmova “Sam u kući” imao je uloge, ali nikada nije postao zvijezda A kategorija, što se od njega itekako očekivalo. Nije imao sreće ni u ljubavi.

Culkin je počeo uzimati drogu i antidepresive 2011. nakon prekida osmogodišnje veze s kolegicom Milom Kunis (35). Ona se ubrzo zaljubila u glumca Ashtona Kutchera (40) te ju je Macaulay molio da mu se vrati, ali ona je rekla da mogu biti samo prijatelji.

Glumac iza sebe ima propali brak s kolegicom Rachel Miner (38) kojom se oženio 1998., a razdvojili su se nakon dvije godine te 2002. razveli. Naime, Rachel je htjela djecu dok Macaulay nije bio spreman i htio se vratiti glumi. Culkin nije imao velikog uspjeha u tome te je tek odigrao uloge u predstavi u londonskom pozorištu i filmu ‘Party Monster’.

Culkin je od ljeta prošle godine u vezi s američkom glumicom Brendom Song (29). Par se upoznao na Tajlandu dok su snimali debitantski film glumca Setha Greena (44) ‘Changeland’.

– Ova je dobra, vjerojatno ću staviti neke bebice u nju uskoro. Mislim, stvarno smo vježbali – rekao je Culkin o svojoj curi.

Zvijezda filmova “Sam u kući” kao odrastao glumac nije snimio mnogo filmova, no njegova biografija i trnovit životni put čine ga najharizmatičnijim dječijim glumcem  svih vremena.

Pročitajte još