Kate Middleton sprema iznenađenje za princa Georgea

Piše: Redakcija

Po prvi put u svom petogodišnjem životu najstariji sin Kate Middleton i princa Williama, princ George, učestvovat će u tradicionalnom lovu na ptice, sportu koji se stoljećima njeguje u britanskoj kraljevskoj porodici.

Princ George sve brže raste, pa je njegova majka, vojvotkinja Kate Middleton odlučila da je pravo vrijeme da svog najstarijeg sina nauči kraljevskoj tradiciji, ali onoj zabavnijoj. Petogodišnji princ pridružio se majci i baki, kraljici Elizabethi II. na putovanju u kraljicin ljetnikovac, dvorac Balmoral u Škotskoj.

Nakon dnevnih obaveza koje ih tamo očekuju, poput odlaska na misu u crkvu Crathie Kirk i ručka s kraljicom, princom Charlesom, princezama Anne i Zarom, princom Edwardom, njegovom suprugom Sophie Wessex i njihovom djecom, Jamesom i Louise, malenog princa očekuje uzbudljivo iskustvo.

Emily Andrews, dopisnica za The Sun koja izvještava o kraljevskoj porodici, tvrdi kako će se maleni princ na tom putovanju po prvi put pridružiti svojoj majci u tradicionalnom lovu na ptice, tačnije crvene tetrijebe, koji je u Engleskoj i Škotskoj dozvoljen u periodu od 12. augusta pa sve do 10. decembra.

Maleni princ pridružio se majci na putovanju, s obzirom na to da još uvijek traju ljetni praznici, no za manje od sedmicu i po princ će se sjesti u školske klupe škole Thomas’s Battersea, gdje ga očekuju novi izazovi.

Nepoznati izvor za People je nedavno izjavio kako je maleni princ George ‘jako sretan’ u svojoj novoj školi, gdje je stekao i novi nadimak – George Cambridge.

Bilo je ovo burno ljeto za malenog princa. Osim što je odigrao značajnu ulogu na vjenčanju svog ujaka, princa Harryja i Meghan Markle, princ George je dobio i brata, malenog princa Louisa.

 

Pročitajte još