Bivši zaručnik Sofiji Vergari ne da mira: Želi dijete koje će nositi njene gene

Piše: Redakcija

Zvijezda „Moderne porodice“, Sofia Vergara našla se u središtu medijske pažnje nakon što je biznismen i producent Nick Loeb u decembru 2016. sudu podnio zahtjev za zadržavanje prava nad embrijima, koje su Loeb i slavna Kolumbijka zamrznuli kada su bili u vezi. Njihova romansa trajala je od 2010. do 2014. godine, a biznismena kojeg poznanici opisuju kao ‘arogantnog egocentrika koji ne prihvata ne kao odgovor’, očigledno je toliko pogodila Vergarina odluka o prekidu zaruka, da je glumici odlučio napakostiti kako god zna i umije.

Sud je Loebu dodijelio vlasništvo nad embrijima, ali čini se da ga to nije zadovoljilo. Odluka suda je da Loeb, iako ima vlasništvo nad embrijima, ne može bez glumicine saglasnosti koristiti iste te na taj način imati djecu koja će nositi Vergarine gene.

Biznismen je za Times javno iznio negodovanje, rekavši kako ‘žena može iznijeti trudnoću bez odobrenja muškarca’ te se upitavši – ‘zašto onda muškarac ne može iskoristiti svoje embrije iako se žena tome protivi?’

Vergara je u radijskoj emisiji Howarda Sterna izjavila kako bi donijeti dijete na svijet pod ovakvim okolnostima bilo neodgovorno, dodavši kako je djetetu potrebna ljubav između roditelja koji ne mrze jedno drugo, što kod Loeba i Vergare nije slučaj.

Loeb se ranije za New York Times otvorio u intervjuu u kojem je progovorio o odrastanju i odnosu s ocem, inače bivšim veleposlanikom Sjedinjenih Američkih država u Danskoj, rekavši kako je ‘otac često bio odsutan’ te kako ga je zapravo odgojila dadilja.

Njegovi poznanici opisuju ga kao ‘veoma arogantnu osobu koja voli da je sve po njegovom’, a Loebov stari prijatelj izjavio je kako Vergarin bivši partner ‘ima određeno zaleđe te kako je navikao na to da drugi odrađuju stvari za njega’, nazvavši ga ‘Arthurom’. Inače, Loeb potječe iz poznate porodice koja posjeduje bankarsku dinastiju Loeb and Lehman.

– Imao je novca da sebe učini poznatim, ali uvijek je bio pomalo tužan. Svih bi izvodio van i častio ih, volio se dokazivati. Bio je bogati klinac koji nije imao prave prijatelje, ali je volio pažnju – rekao je Loebov stari poznanik.

Iako su njegove dvije bivše partnerice koje su u vezi s njim ostale trudne pobacile, Loeb tvrdi kako je protiv pobačaja još od svojih dvadesetih godina, no njegovi poznanici tvrde kako je slavni biznismen zapravo ‘opsjednut Vergarom’. On je navikao imati sve što želi, a ona ga je ostavila. Drugi tvrde da Loeb na ovaj način iskorištava popularnost ne bi li promovirao sebe i svoj novi film.

– Sretan sam zbog Sofije što je konačno pronašla nekoga ko ju čini sretnom. Ja sam želio porodicu, nešto za što ona nije bila spremna te sam odlučio krenuti dalje – rekao je biznismen, no čini se kako nikoga nije uspio uvjeriti u to. Već su dva suda odbila njegov zahtjev, no čini se kako Loeb ne kani stati na tome.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti