Serena Williams dobila ukor: Njen čuveni crni kostim dobio zabranu na Roland Garrosu

Piše: Redakcija

Predsjednik Francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli najavio je zabranu modnih kombinacija na Roland Garrosu poput one s kojom se na terenu pojavila Serena Williams ove godine.

Podsjetimo, 36-godišnja Amerikanka igrala je modnoj kombinaciji koja je prozvana “kostimom Crne Pantere”, a svoju je odluku branila tvrdnjom da u toj opremi simbolizira snažnu ženu koja je uspješno prebrodila sve teškoće koje idu uz trudnoću.

– Za sve majke koje su prošle tešku trudnoću i koje su svašta morale proći da bi ponovo bile na sto posto i vjerovale u same sebe. To predstavlja moja odjeća – pravdala se Serena u maju.

No, u Wimbledonu postoje jasna pravila oblačenja pa se tri sedmice kasnije na terenu pojavila u bijeloj haljini, a uprava  Roland Garrosa najavljuje uvođenje strožijih pravila i na svojim terenima.

-Mislim da smo otišli predaleko. Kombinacija koju je Serena nosila ove godine neće se više prihvaćati. Treba poštovati mjesto i igru –  izjavio je Bernard za “Tennis Magazine”. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti