Najskuplji hotel u Evropi: Noć u luksuznom penthouseu košta nevjerovatnih 91.000 eura

Piše: Redakcija

Hotel President Wilson u Švicarskoj posjeduje luksuzni penthouse u kojem jedna noć košta 91.000 eura.

Penthouse zauzima cijeli osmi sprat hotela President Wilson, koji se nalazi na jezeru Geneva u Švicarskoj. Otvoren je u maju 1962. godine, a ime je dobio po 28. američkom predsjedniku Woodrowu Wilsonu zbog njegove uloge u kreiranju Lige nacija.

Koliko je penthouse luksuzan najbolje govori činjenica da su u njemu odsjedale slavne ličnosti poput Richarda Bransona, Rihanne i Billa Gatesa. Gostima je na raspolaganju lični kuhar, batler pa čak i osiguranje.

Osim toga što je najskuplji, ovo je i najveći apartman u Evropi te se prostire na 1.680 kvadratnih metara.

Kupatila su napravljena od maramora te su opremljena Hermesovim proizvodima u slučaju da gosti ne nose svoju kozmetiku, gelove za tuširanje, šampone i slično.

Dio penthousea su dvije glavne spavaće sobe s prostorijama za presvlačenje, tu je i jacuzzi, a u prostoriji za odmor je klavir Steinway Grand.

Gosti odjeću mogu ostaviti u garderobi, a kada se udobno smjeste, slijedi uživanje u panoramskom pogledu na jezero. Također, na raspolaganju im je i privatni lift.

Jedna noć u ovom penthouseu košta 91.000 eura.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti