Osmišljena pametna kolica za bebe koja vas prate gdje god idete

Piše: Redakcija

Kompanija Smartbe osmislila je koncept samovozećih kolica za bebe, proizvoda koji bi predstavljao prva pametna kolica na svijetu.

Zahvaljujući senzorima koji su ugrađeni u ručke, kolica vas prate kuda god idete, piše Mashable.

Nema sumnje da ovakva vrsta tehnoloških dostignuća pokreće brojna pitanja, posebno jer izgledaju toliko dobro da se roditeljima čine i nemogućim. Proizvodnja ovih kolica donijela bi značajna olakšanja za roditelje, ali je pitanje koliko su sigurno rješenje.

Smartbe kolica ne samo da mogu napuniti vaš smartphone, ugrijati flašicu, kontrolirati klimu u kojoj se beba nalazi, već imaju kameru, bežične zvučnike, senzor za gravitaciju, svjetlosne signale i još mnogo toga i onome ko je izveo bebu omogućavaju da trči, pomažu da nosi kese iz kupovine i slično.

Cijena bi im iznosila od 399 do 3.199 dolara, u zavisnosti od opcija koje izaberete, međutim, iako je u Indiegogo kampanji pokrenutoj 2016. godine prikupljeno blizu 100.000 dolara, nije poznato kada će se kreatori odvažiti na sljedeći korak – proizvodnju.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=vjoTRkAEuRw

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti