Mrlje na pegli vas jako nerviraju: Pomoću ove tablete riješit ćete ovaj problem za pet minuta

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwQTwMshiDY/

Većina modernih pegli imaju “pametne” ploče koje se lako prilagođavaju svakoj tkanine i jednostavno “klize” po njoj. S druge strane, svi vi koji u svom domaćinstvu još uvijek imate stare pegle na kojima u se nakupile tvrdokorne mrlje, ne morate ih bacati u staro gvožđe, jer svakako vas još uvijek mogu poslužiti. Naime, tamne naslage koje nastaju na ploči pegle uništavaju vlakna tkanine na kojoj ostaju zagorjeli pregibi.

Kako bi sačuvali vašu staru peglu u funkciji dovoljno vam je samo pet minuta posla i jedan mali dodatak svemu. Za čišćenje vaše pegle potrebna vam je samo pinceta i jedna tableta paracetamola. Zagrijte peglu na najjaču temperaturu, a tabletu paracetamola uhvatite pincetom da se ne opržite. Vrhom tablete pređite po dnu pegle, trljajući zagorjele mrlju. Nečistoća će postati tečnost, pa peglom nekoliko puta pređite preko krpe kako bi prljavština spala sa pegle. Prljavština će tako u veoma kratkom roku nestati sa zagrijane površine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti