Piksijeva kćerka Anja Valente za AZRU: Zašto sam se vjenčala tri puta

Piše: Redakcija

Tokom planiranja vjenčanja dobila sam e-mail od japanskog “Voguea” za ekskluzivu mog vjenčanja. Bila sam presretna, jer mi je “Vogue” omiljeni magazin, a pogotovo japanski, gdje sam stažirala poslije srednje škole

Ljubavna priča između kćerke legendarnog Dragana Stojakovića Piksija Anje i Francuza Huge Valentea prije nekoliko dana dobila je još jedan epilog, ovog puta u Beogradu. Nakon što su sudbonosno „da“ izgovorili u februaru u općini u Parisu, a potom organizirali bajkovito vjenčanje na Azurnoj obali prošlog mjeseca, skladni supružnici sklopili su i crkveni brak u Srbiji. Sve je odisalo luksuzom, a na naše prostore Anja i Hugo su unijeli dozu glamura i postavili ljestvicu više u organizaciji vjenčanja.

– Nije mi bio cilj da pravimo bilo kakvo glamurozno i raskošno vjenčanje. Ne znam da li sam na naše prostore, zaista, unijela glamur, ali sam svoje vjenčanje upravo tako zamišljala. Jako mi je drago ako su ljudi doživjeli sve to na taj način. Meni je najvažnije da su svi moji bliski prijatelji i članovi uže porodice bili uz mene i uživali na slavlju – kaže Anja na početku razgovora.

Navikli smo na klasična vjenčanja s jednom ili dvije ceremonije, no Anja i Hugo su se odlučili za tri.

– Nakon građanskog vjenčanja u Parisu, imali smo porodični ručak kod Hugovih roditelja. Drugo je bilo na jugu Francuske, u hotelu “Hotel Du Cap Eden Roc”, gdje sam od malena sanjala da ću se udati. Nedaleko odatle, u Cannesu, prije 30 godina su se i moji roditelji vjenčali, a nije daleko ni Marseille, gdje sam rođena. Jug Francuske nam je zauvijek u srcu. Treće vjenčanje je bilo crkveno, koje je meni jako važno. Obavili smo to u Beogradu, gradu u kojem se osjećam kao kod kuće. Rekla je jednom Audrey Hepburn: “Kada se udam, želim biti stvarno udata”, ta fraza me je inspirisala.

ELLIE SAAB VJENČANICA

Svakoj djevojci je najteži izbor vjenčanice, a s obzirom na to da je Anja imala tri vjenčanja imala je i trostruki posao.

Kompletan intervju čitajte i fotopriču pogledajte u printanom izdanju magazina “Azra” (broj 1111)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti