Zlatko Alibalić, državni prvak u Otvorenom državnom prvenstvu frizera u BiH

Piše: Lejla Bejdic

Prošlog vikenda u Banjaluci je održano Otvoreno državno prvenstvo frizera BiH. Nakon Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, te Viteza, grad na Vrbasu ponovo je bio domaćin najznačajnije frizerske manifestacije na domaćem prostoru, koja je i ovog puta okupila vrhunske frizere iz cijele regije. Organizator manifestacije je Savez frizera BiH i Udruženje frizera grada Banja Luka. Takmičilo se 115 frizera, a državni prvaci izabrani su u četiri kategorije. Tuzlanski frizer Zlatko Alibalić osvojio je žiri svojim znanjem i vještinama i tako postao državni prvak u kategoriji žene ˝prestige bridal˝. U narednom periodu Zlatka očekuju i pripreme za učešće na Svjetskom prvenstvu frizera koje će se održati u septembru u Parizu.

– Ljubav prema kosi pojavila se u ranom djetinjstvu. Kao dječak sam počeo uljepšavati ženska lica. Kreirao sam frizure i češljao svakoga ko bi mi to dopustio. S nepunih 18 godina sam ušao u frizerski  salon i počeo sam da se takmičim – prisjeća se Zlatko za „Azru“.

Godinama je putovao po raznim zemljama i stjecao iskustva. Mukotrpno treniranje i nimalo jeftin hobi donijeli su mu i rezultate. Nekoliko godina svoju karijeru je gradio i u Australiji. Osvojio je mnogobrojne nagrade, priznanja i pehare. I prvo mjesto s državnog takmičenja u Banjoj Luci ostat će kaže nam, u lijepom sjećanju.

-Lijepo je biti državni prvak, ali za mene kao frizera mnogo veći izazov je biti na podijumu i raditi frizuru. Nakon 30 godina svoje iskustvo želim dijeliti mladim kolegama i posvetiti se i trenerskom zadatku. Zajedno istražujemo trendove i priželjkujemo nove izazove, kako u salonima tako i na takmičenjima – kaže Zlatko i napominje koliko je zahvalan na dugogodišnjoj podršci nekih kolega.

– Dragica Arsić iz Banja Luke me podstiče da se nakon svih godina pojavljujem na takmičarskom podijumu. Mnogo sam zahvalan i doajenu frizerstva Mehi Šabiću iz Sarajevo, Enesu Mustačeviću iz Tuzle svom dugogodišnjem mentoru. Također, i svima onima koji su uz ove ljude zaslužni da struka i mlade kolege idu naprijed – kaže on i otkriva nam kako teku pripreme za Svjetsko prvenstvo u Parizu.

–  Kotizacije su veoma skupe. Nadam se da ce naša reprezentacija uspjeti omogućiti sredstva za odlazak u Pariz. Odlična organizacija i međunarodni karakter podigli su ga na visok nivo. Čast mi je da svojim angažmanom mogu sebe, odnosno svoj rad, ali i državu prezentirati na svjetskom nivou — kaže Zlatko.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti