Jennifer Lopez i Alex Rodriguez: Marilyn Monroe i Joe DiMaggio našeg vremena

Piše: Redakcija

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez, bivši bejzbol igrač američko-dominikanskih korijena, trenutno su najpopularniji slavni par u svijetu showbusinessa. Tema su broj jedan američkih medija, ugledni „Vanity Fair“ na svojoj posljednjoj naslovnici donosi priču o njihovoj ljubavi i zaključuje; njihova veza itekako ima smisla. Oboje dolaze iz skromnih porodica i oboje su morali izboriti bitke sa svojim demonima kako bi opstali. Nakon što su obznanili vezu, pojavivši se prošlog proljeća na prestižnoj zabavi Met Gala, njih dvoje su dobili nadimak moderni Marilyn Monroe i Joe DiMaggio.
Prošle zime tek je završila promociju serije „Shades of Blue“ u kojoj igra policajku Harlee Santos, obučena kao i lik koji je igrala, u timberlenke, jeans i s kovrdžavom kratkom kosom, otišla je na ručak u jedan od omiljenih restorana na Beverly Hillsu. Ugledala je Rodrigueza kako prolazi pored nje, umalo nije uzviknula njegovo ime, ali suviše je sramežljiva da bi radila takve stvari. Završila je ručak, Alex je bio ispred restorana, mogla je jednostavno proći pored njega, ali je prišla i potapšala ga po ramenu, izgovorivši jednostavno: „Zdravo“ – prisjetila se 48-godišnja Jennifer za „Vanity Fair“ njihovog prvog susreta.

Pun samopouzdanja

Samo nekoliko sati nakon susreta na Beverly Hillsu, Rodriguez ju je nazvao i dogovorili su večeru u hotelu Bel Air nekoliko dana kasnije.

– Sjedio je u bijeloj košulji, pun samopuzdanja i muževan. Ubrzo je postao pričljiv. Vjerujem da je mislio kako ću biti glasna osoba, ali nisam. Samo sam slušala šta govori. Govorio je o svojim planovima, kako je tek završio svoju sportsku karijeru, o tome kako se ponovo vidi u braku, dakle, o svim onim stvarima o kojima ne biste govorili na prvom sastanku. Znala sam da je nervozan kad me je pitao da li ću popiti neko piće. Rekla sam mu da ne pijem. Pitao me da li bi mi smetalo ako bi on naručio jedno piće. Bio je nervozan, i sve je izgledalo tako slatko – govori Lopez.
Rodriguez nije znao da li prvi izlazak znači i njihov prvi spoj, nije znao, dodaje, ni kakav je Jenniferin ljubavni status. Kad mu je kazala kasnije da nije u vezi, ohrabrio se.

– Otišao sam u toalet i poslao joj poruku na mobitel – prisjetio se Alex.

Dok se vraćao prema njihovom stolu, Jennifer je čitala poruku u kojoj je pisalo: „Izgledaš seksi AR“.

Tako je počela ljubavna priča dvoje ljudi s bogatom i ponekad burnom prošlosti.

– Na mnogo načina smo kao blizanci. Oboje smo lavovi, oboje smo iz New Yorka, oboje smo latino porijekla i još najmanje 20 stvari nas povezuje – kaže Rodriguez.

Tvrde kako jedno drugo razumiju na način kako ih niko do sada nije razumio, i možda je to jedan od razloga što njihova veza traje.

– U svojim dvadesetim osjetio je veliki uspjeh, kao bejzbol igrač potpisao je jedan od najunosnijih ugovora. Ja sam ostvarila prva mjesta u svijetu filma i muzike. Oboje smo imali uspone i padove kao i izazove u svojim tridesetim godinama, a u svojim četrdesetim smo zaista prošli kroz mnoge epizode u životu. I što je najvažnije od svega, oboje smo toliko radili na sebi – kaže Jennifer.

Lopez, čiji roditelji su u Ameriku došli iz Puerto Rica, odrasla je u Bronxu, gdje je dijelila spavaću sobu sa svoje dvije sestre. U želji da uspije kao plesačica, dom je napustila kad joj je bilo 18. Proboj na sceni je doživjela 1991., kao članica „Fly Girlsa“, Foxove humorističe serije. Uslijedile su potom role u „Maid in Manhattan“, filmu koji je zaradio više od 150 miliona dolara širom svijeta. Međutim, biti samo filmska zvijezda nije bilo dovoljno za Lopez, izdala je mega popularne albume i postala modna ikona. Godine 2003., potpisuje vrlo unosan ugovor s modnom kućom „Louis Vuitton“. Deset godina kasnije dobila je i svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih. Njeno neto bogatstvo se danas procjenjuje na više od 300 miliona dolara.

No, uspjeh je donio i lekcije koje je Lopez morala naučiti.

– Kada postignete uspjeh u mladoj dobi, morate znati i upravljati s njim. Bila sam prva Latino glumica koja je ikad zaradila milion od neke uloge. Normalno je da mislite kako i ubuduće morate raditi samo sjajne stvari – kazala je Lopez, koja je u karijeri posrnula nekoliko puta. Prije svega, s vrlo loše ocijenjenim filmom „Gigli“, koji je snimila sa tadašnjim momkom Benom Affleckom, kao i tri propala braka. Posljednji s Marcom Anthonyjem, ocem njenih desetogodišnjih blizanaca Emme i Maxa.

Nakon raskida veze s Benom i filma „Gigli“, priznala je, izgubila je sebe, preispitivala se da li uopće treba ostati u showbusinessu. Dvije godine joj je nakon cijele ove i poslovne i privatne priče trebalo da se pribere i ponovo nastavi putem kojim je krenula ranije. U ono što zove vlastitim sazrijevanjem i radom na sebi ubraja i činjenicu da je pobijedila strah od samoće. Njeni saradnici je opisuju osobom koja uvijek traži način kako da se popravi, kako da bude bolja u vezi, bolja prijateljica, bolja kćerka, majka, i općenito bolja osoba.

Njen izgled mnogima je misterija. Napunila je 48 godina, rodila dvoje djece, a izgleda kao da joj je tek 28.

– Ona je uzor kad je riječ o odnosu prema zdravlju i wellnessu. Vrlo rijetko pije, nastoji spavati najmanje osam sati, to donekle objašnjava zašto je tako lijepa – govori Alex o svojoj ljubavi.

Ozbiljan biznis

Kako je Lopez u svom poslu postajala J.Lo, tako je Alex Rodriguez u svijetu sporta postao A-Rod. Imao je 18 godina i bio najmlađi igrač u američkoj bejzbol ligi kad je debitirao u redovima „Marinersa“. Godine 2001. „Texas Rangersi“ mu nude desetogodišnji ugovor vrijedan 252 miliona, a 2007. prelazi u redove „New York Yankeesa“ i potpisuje novi desetogodišnji ugovor. Kao i Lopez, rođen je u New York Cityju, i kao dijete nije odrastao ni uz kakve privilegije. Kad mu je bilo osam godina, njegovi roditelji, koji su u Ameriku imigrirali iz Dominikanske Republike, sele se u Miami, gdje se njegova majka zapošljava kao sekretarica u imigracijskom uredu. Dvije godine kasnije, otac ih napušta i seli se iz kuće.

Ni njegov bračni život nije uvijek cvjetao. Godine 2008., razvodi se od supruge Cynthie Scurtis, s kojom ima dvije kćerke, Natashu i Ellu. Zajednica je pukla zbog njegove veze s Madonnom.
Iza njega su i propale veze s Kate Hudson i Cameron Diaz, koje su bile prava poslastica za tabloide. Također, preživio je i dvije ozbiljne operacije; kukova i koljena.

– Izložili smo se velikom pritisku da bismo bili najbolji u onome što radimo. Zato se razumijemo – govori Lopez.

No, osim zbog veza sa slavnim ženama, u medijsku žižu, sredinom dvijehiljaditih je dospio i zbog skandala u vezi s korištenjem steroida, što je potreslo američku bejzbol ligu. Priznao je da je koristio nedozvoljene supstance kako bi poboljšao svoju snagu tokom perioda igranja za „Rangerse“, ali je odlučno demantirao da je išta od onoga za šta su ga teretili konzumirao tokom igranja u timu „Yankeesa“. Na kraju je zbog suspenzije propustio cijelu igračku sezonu.

– Bilo je to kao da mi je neko zabio nož u rebra. Iz kuće nisam izlazio sedam dana, mislio sam da sam odigrao posljednju utakmicu. Pustio sam bradu da raste koliko god je mogla rasti. Nikoga nisam želio vidjeti, čak ni svoju djecu – sjeća se nekadašnja sportska zvijezda, koja danas radi kao savjetnik vlasnika „Yankeea“ Hala Steinbrennera i mentor mlađim igračima.
Jennifer i Alex priznaju da njihova veza ne bi opstala da su je počeli ranije, jer su oboje morali proći faze koje su iza njih, sazreti kao osobe i raditi mnogo na sebi.
Kad je o imovini riječ, oboje imaju dobar osjećaj za biznis. Iza Lopez je ozbiljno poslovno carstvo. Godine 2002. lansirala je miris „Glow by J.Lo“, a danas njen portfolio obuhvata vlastitu produkcijsku kompaniju, kao i značajna porodična imanja.

Alex je, također, uz sebe uvijek imao savjetnike kada je o poslu riječ. Danas je njegova A-Rod Corp investicijska kompanija fokusirana na široku lepezu industrije, uključujući nekretnine, sport i wellness, medije i zabavu.

– Nemam tradicionalno formalno obrazovanje. Stjecao sam ga kroz čitanje i prikupljanje informacija od mojih mentora. Nikad se nisam bojao o tome govoriti.

Ovaj par povezuje i humanitarni rad. Nakon što je uragan Maria pogodio Puerto Rico, Lopez je donirala milion kako bi pomogla žrtvama. Zajedno su u istu svrhu uz pomoć dobrih holivudskih veza prikupili dodatnih 26 miliona dolara pomoći. Sredinom oktobra zajedno s Jenniferinim bivšim mužem Marcom Anthonyjem, organizirali su humanitarni koncert na kojem su prikupili devet miliona pomoći Puerto Ricu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti