Kako sunčeve zrake mogu trajno oštetiti vaše lice?

Piše: Redakcija

Zaštita od sunca je izuzetno bitna jer ona stara uzrečica “koža pamti” zaista nije pričanje u prazno. Predugo izlaganje sunčevim zrakama može ostaviti trajne posljedice na vašoj koži, piše časopis Marie Claire.

Ako imate hormonalnih problema, postoji velika mogućnost da vam dijelovi kože lica nisu dovoljno pigmentirani ili su čak hiperpigmentirani pa vam sunčanje može donijeti smeđe ili bijele fleke po licu. Ta se hipersenzibilnost pigmenta kože naziva melazma, a do nje može doći i u trudnoći. Ove fleke nažalost ostaju trajno na vašoj koži i jako ih se teško riješiti.

Ako se namjeravate izlagati suncu, čak i minimalno, obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom 50. Sve u svemu, budite uporni i ponavljajte ovu rutinu oporavka kože sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Ako ste među sretnicima kojima se ovo nije dogodilo, ne zanemarujte važnost SPF faktora i izbjegavajte sunce što je više moguće.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti