Vježbe za najbolju njenu prijateljicu

Piše: Redakcija

Ginekolog dr. Arnold Kegel osmislio je vježbe za vaginu koje pomažu da ojačate mišiće na dnu zdjelice, kod oporavka mišića nakon poroda te u liječenju inkontinencije.

Prema stručnjaku za seks Tracie Cox, odlične su i za veći užitak tokom seksa jer vagina postaje uža, seksualna želja je izraženija, a orgazmi intenzivniji.

Ona savjetuje da se držite jedne, određene vježbe. Najprije pronađete odgovarajući mišić koji treba ojačati, a to ćete shvatiti tako da napravite pokret među nogama kao da zaustavljate mokrenje (pokušajte da ne stišćete stomak u isto vrijeme).

Taj mišić zategnite, držite nekoliko sekundi pa pustite. Počnite sa dva seta dnevno po 25 ponavljanja. Vremenom povećavajte broj ponavljanja na 50, više puta na dan – i duže držite mišić stisnutim, prenosi “Daily Mail”.

Pogledajte u videu kako se izvode klasične Kegelove vježbe:

https://www.youtube.com/watch?v=HQDyximQHUg

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti