Pet namirnica koje će vam ove jeseni pomoći da budete fit

Piše: Redakcija

Obično se u jesenjim i zimskim danima toliko ulijenimo da nismo spremni raditi ni vježbe, ali ni hraniti se zdravo. Donosimo vam pet namirnica koje će vam ove jeseni pomoći da ostanete fit.

1. Slatki krompir batat
Slatki krompir je izvrstan izvor prehrambenih vlakana koji potiče sagorijevanje kalorija, a istovremeno vas činii sitima. Uz to pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi. Želite li izvući maksimalne rezultate, skuhajte ga i lagano začinite. Sir i masnoću izbjegavajte u širokom luku.

2. Cimet 

Ovaj orijentalni začin ubrzava metabolizam. Ako želite istopiti koji kilogram viška preskočite slastice s cimetom, a pola čajne kašičice radije dodajte svojoj jutarnjoj kavi.

3. Kruška 
Tijekom jeseni i zime na raspolaganju vam je velik broj različitih kruški. Riječ je o vrlo zdravim voćkama koje, baš poput jabuka, sadrže mnogo pektina. Ova vlakna potiču probavu, pomažu u snižavanju lošeg kolesterola i imaju pozitivan učinak na mršanje. Istovremeno, riječ je o vrlo slatkom voću, pa ograničite dnevni unos na jedan plod od kojeg možete pripremiti i razne smoothieje.

4. Grejpfrut 
Ovo citrusno voće idealna je namirnica za doručak ili desert. Ne samo da je grejpfrut bogat vitaminom C koji je važan saveznik kod jačanja imuniteta i obrane tijela od sezonskih bolesti, već je i dobar izvor topivih vlakana koji pomažu kod mršavljenja.

5. Tamna čokolada 
Brojne studije su pokazale  da je riječ o namirnici koja se sporo probavlja, duže nas čini sitijima, te je saveznik mršavljenja. Stručnjaci preporučuju dvije kockice tamne čokolade dnevno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti