Sastojci za četiri osobe:
350 grama – Barilla Penne Rigate br. 73
400 grama – umak Barilla Basilico
dvije kašike – ekstradjevičansko maslinovo ulje
deset – Cherry rajčica
Svježi origano
Svježi listovi bosiljka
Sir pecorino nariban na tanke ploškice (ili parmezan)
Sol i crni papar
Priprema:
Narežite cherry rajčice na četvrtine i stavite ih u zdjelu, te dodajte kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i origano. Pustite da se okusi prožmu. Zakuhajte veliki lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte sol (otprilike sedam grama po litru) i kuhajte Penne Rigate prema uputi na pakiranju. Istovremeno u tavi zagrijte umak od rajčice i bosiljka, te ostavite da krčka. Procijedite Penne kad postanu „al dente“ i pomiješajte ih s umakom Barilla od rajčice i bosiljka. Dodajte svježu rajčicu. Pojedine tanjure s tjesteninom ukrasite listićima sira pecorino, s malo svježe mljevenog crnog papra, nekoliko kapi ekstradjevičanskog maslinova ulja i svježim listićima bosiljka.
Više informacija pronađite na https://www.barilla.com/hr-ba