899
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- 3 kašike brašna
- ulje
- 2 velike mrkve
- 1 tikvica
- 1 paprika
- nekoliko kriškica đumbira
- 3 mlada luka
- 100 ml oyster umaka
- malo sjeckanog korijandera
- so, biber, chilli
- 3 čehna bijelog luka
Priprema:
- Narežite piletinu na veće kocke i uvaljajte u škrobno brašno. Narežite povrće i odvojite ga. U jako zagrijani wok stavite malo ulja i popržite piletinu, ako treba, u nekoliko tura. Stavljajte povrće jedno po jedno i nakon prženja ga vadite u tanjur.
- Time sprječavate da se wok ohladi, a povrće se ne kuha nego se prži. Na samom kraju dodajte mladi luk, bijeli luk, chilli i đumbir.
- Dodajte piletinu, povrće, a potom ubacite nekoliko listova zelene salate da se upare, te dodajte oyster umak.
- Po potrebi posolite i pobiberite te prije posluživanja stavite svježe sjeckani korijander.