Brzo i lako: Schwarzwald torta koju ne trebate peći

Piše: Redakcija

Ne postoji osoba koja ne voli Schwarzwald tortu, a ako je pri tome možemo još brzo i lako  spremiti to je onda pun pogodak. Donosimo vam najednostavniji recept ikada.

Sastojci: 
– 500 g piškota
– 425 g višanja iz kompota
– ½ kašičice džema od višanja
– 250 ml hladne kafe
– 900 ml slatkog vrhnja za šlag
– 1 kašika šećera
– 1 čajna kašika ekstrakta od vanilije
– 5 dkg naribane čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Višnje procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro izmiješajte.

2. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.

3. U slatko vrhnje dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanilije te ga izmiksajte u čvrsti šlag.

4. Odvojite šest piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kafe i sirupa, te je potom odložite na tanjir, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte slatko vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.

6. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.

Pročitajte još