Recite zbogom minimalizmu: Dolaze novi uzorci u bojama

Piše: Redakcija

Proteklu su godinu modnu scenu obilježili brojni trendovi, od devedesetih, retro uzoraka pa sve do geometrijskih oblika i minimalizma. Pred nama je nova sezona koja obećava beskrajne mogućnosti za razigrane stilske igrice te najavljuje povratak nekih od kultnih uzoraka koji će zavladati gradskim ulicama.

1. Karirani uzorak

Karirani uzorak prošle godine mogli smo vidjeti na svakom koraku, a najpopularniji svakako bio je kada su u pitanju bili kaputi i sakoi. Ove godine karirani uzorak nije nužno rezerviran za outerwear komade, već ga nosimo na svemu od torbica, odijela, marama, pa sve do cipela.

2. Cvjetni uzorak

Cvjetni uzorak je apsolutni klasik s kojim je gotovo nemoguće pogriješiti. Tokom proljetne i ljetne sezone nosit će se cvjetići u vedrim i veselim bojama, dok će jesen obilježiti uzorci tamnijih cvjetnih nijansi i to pretežno u ljubičastim tonovima. Ljubičasta će naime ove godine s trona svrgnuti popularnu millennial pink boju.

 

3. Tačke

Retro tačkasti uzorak itekako je popularan ove godine, a ne nosimo ga samo na haljinama i suknjama, već i na modnim dodatcima i cipelama.

4. Tigrasti uzorak

Tigrasti uzorak vraća se u 2018. godini kao jedan od najvećih trendova. Kaputi, bunde, sakoi, haljine i modni dodatci, sve to trendseterice će nositi u novoj sezoni. Ulice će još jednom postati safari zona.

5. Prugice

Prugice su izrazito dominantan trend 2018. godine, a za one odvažnije preporučuje se mix&match kombiniranje više prugastih uzoraka različitih veličina, boja i smjerova. Kada su prugice u pitanju, pravila ne postoje…

Fotografije: Instagram

Pročitajte još