Donosimo vam 4 zamke u koje mnogi upadaju kada je riječ o kosi i njenom stiliziranju.

1. Preskačete posjete frizeru
Često šišanje osigurava da se vaša frizura idealno uklapa s crtama lica. Jednom kada kosa preraste originalnu frizuru počinje djelovati neuredno, a dlake sve više padaju na tjeme, a da i ne pričamo o vrhovima koji još nadodaju da izgledate isprano, a samim time i starije.

2. Pogrešna frizura
Većina ljudi misli kako dugačka kosa osigurava mladenački izgled. Međutim, to nije u potpunosti tačno. Ispeglana duga kosa ostavlja dojam ozbiljnosti, a samim time i dodatnih godina. Važno je pronaći dobrog frizera koji će znati koja frizura pristaje vašem licu, a na vama je da je zatim održavate. Bob i kraće frizure često su pravi put ka mladenačkom izgledu.

3. Plava kosa
Ne, nema nikakvih problema s plavom kosom, međutim mnoge žene pretjeraju u izbjeljivanju kose te se odlučuju na neprirodno plave nijanse. Plava kosa ako se već prirodno bljeđe puti, učinit će vaše lice dodatno ‘ne osunčanim’, a vi ćete izgledati starije. Ako želite biti plavi, a priroda vam to nije podarila, izaberite što prirodniju nijansu.

4. Razdjeljak na sredini
Većina kosu nosi u razdjeljku na sredini, jer je najpraktičniji i nikada s njime nismo imali problem. Međutim jednom kada se počnu pojavljivati sijede, upravo je to styling koji trebate izbjegavati, jer u tada najvidljivije. Izrast kose koje je boja, također je najvidljiviji u razdjeljku na sredini, a i dlaka se puno brže slijepe s tjemenom.