Suzana Stanišić: Moja koža voli avokado

Piše: Redakcija

Prepoznatljivo lice televizije „OSM“ Suzana Stanišić priznaje da njeni prvi make-up pokušaji nisu bili za pohvalu. Kako je vrijeme odmicalo, tako su i njene vještine u šminkanju postajale sve bolje. Danas se, zbog posla kojim se bavi, rado prepušta u ruke profesionalaca.

„Kraljica moje dnevne rutine je Gloria krema od smilja, pruža mi luksuznu njegu tokom dana“

Prvi make up pokušaji

Počela sam se šminkati sa sedamnaest godina. S obzirom na to da sam veliki zaljubljenik u dekorativnu šminku i da  šminkanje smatram jednom vrstom umjetnosti, prvi make-up koraci i nisu izgledali toliko uredno i precizno.

Skupo vs. jeftino

Mislim da visoka cijena nikada nije presudna za proizvod koji je kvalitetan. Uvijek ću se opredijeliti za prirodnu kozmetiku koliko je to moguće.

Beauty rutina

Gloria krema od smilja

Gloria od smilja hidratizira kožu, čini je mekanom, svilenom, glatkom na dodir, te pruža osjećaj lakoće na licu.  Ovoj kremi sam vjerna otkako se pojavila na tržištu.

Ovisna sam o…

Keune proizvodi za njegu kose

Proizvodi bez kojih ne bih mogla zamisliti njegu lica, što mi je ujedno i najvažnije, su Gloria proizvodi. Omiljene su mi dnevna i noćna krema, te piling za lice. Tu su i Keune proizvodi za njegu kose, ali i farba za kosu kojoj sam jako vjerna.

Mirišem na…

Tom Ford Black Orchid

Elizabeth Arden Provocative Interlude

Lancome Hypnose

Veliki sam zaljubljenik u parfeme, koji su ujedno i moja najveća opsesija. Moji mirisni favoriti su Tom Ford Black Orchid, Elizabeth Arden Provocative Interlude i Lancome Hypnose.

Neseser refresh

Catrice olovka za obrve

Gloria zlatni serum

Proizvod kojim sam osvježila svoju beauty torbicu je olovka za obrve Catrice cosmetics. Zaista me je oduševila, baš kao i Zlatni serum Gloria. To je proizvod namijenjen ekstra luksuznoj njezi lica. Sastoji se od sedam vrsta biljnih, hladno prešanih, nerafiniranih ulja i eteričnog ulja smilja.

Usne

NYX ruž za usne

Jedni od omiljenih ruževa za usne su mi ruževi NYX kozmetike, a ono što najčešće koristim su mat ruževi, nijanse Euro Trash i Eden.

Puderi

Kryolan Supracolor

Garnier BB krema

Pobornik sam „teških“ pudera, ali s obzirom na to da sam televizijsko lice, puder koji se pokazao kao odličan i koji ima izuzetnu moć prekrivanja je puder Kryolan Supracolor, nijansa Ivory. Tokom dana koristim Garnier BB kremu/puder, nemam odgovarajuću nijansu, to zavisi od doba godine.

Oči

NYX sjenila za oči

L’Oreal False Lash Wings

Kada je riječ o sjenama za oči, nemam određeni brend koji koristim, ali to su najčešće sjenila iz NYX linije, a maskara koja se najbolje pokazala je L’Oreal False Lash Wings.

Završni look

NYX rumenilo

Ako moram birati između rumenila i bronzera, moj izbor je rumenilo. Obično koristim NYX rumenilo, nijansu PB25 Pinched.

Beauty ikona

Angelina Jolie

Angelina Jolie je prava beauty ikona. Njen make-up je prilično umjeren, bez teške i napadne šminke.

Moj izbor su oči

Ono što volim da istaknem su oči. S obzirom na to da imam plave oči nije ni potrebno mnogo šminke kako bih naglasila to što želim.

Moje beauty nesavršenstvo

Osim što imam izrazito suhu kožu lica na koju ne mogu da utječem u velikoj mjeri, nekog posebnog nesavršenstva nemam.

Prirodni recept

Često pravim masku za suhu kožu s avokadom i medom. Avokado sadrži mnogo hidratantnih svojstava, vitamina E, esencijalnih masnih kiselina omega-9 i omega 9, kao i klorofilom, koji pomaže u regeneriranju stanica naše kože. Također je lako apsorbirajuća, što je čini idealnom za suhu kožu. Zgnječite zreli avokado, te dodajte kašičicu meda, koji također ima hidratantno djelovanje, dobro pomiješajte sastojke i nanesite ih na lice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti