Lijek za ispucale usne

Piše: Redakcija

Dolaskom hladnijih dana, sve veći broj osoba ima problema sa suhom kožom, ali i ispucalim usnama. Postoji lijek za ispucale usne koji će pomoći zaštititi dio lica na kojem nema žlijezda koje bi ih održavale vlažnima i mekanima. Na usnama nema dovoljno kožnog pigmenta melanina, koji osim toga što štiti kožu od sunca ujedno omogućava i brže tamnjenje. Usnama je potrebno pružiti odgovarajuću zaštitu. Pritom se misli na nekoliko prirodnih namirnica kao što je pčelinji vosak. Radi se o prirodnom balzamu koji se može nabaviti u apoteci.

Pomoći će i maslinovo ulje koje je više puta dokazalo svoju ljekovitost kao i učinkovitost kada je riječ o njezi kože cijelog tijela, a ne samo lica, kose i noktiju. Osim maslinovog ulja na popisu lako dostupnih kućnih preparata nalazi se i biljna masnoća. Lijek za ispucale usne podrazumijeva i maslac od kakaaa, koji čini čuda za njegu kože cijelog tijela. Ukoliko ste primijetili da su vam usne često ispucale i izgledaju suho i beživotno, postoji rješenje. To je odgovor na pitanje zašto treba piti vodu, jer je dokazano da osam čaša vode svaki dan pruža najbolju njegu koži te štiti organizam od dehidracije.

Vazelin je još jedan proizvod koji se nalazi na popisu tradicionalnih namirnica zahvaljujući kojem je moguće zaboraviti na probleme suhe kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti