Celebrity vizažistica otkrila je tajnu za lijepu kožu

Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja Mary Phillips, vizažistici celebritya A liste je kako do besprijekorne i sjajne kože poput Jennifer Lopez i ostalih zvijezda. Prema njoj, put do lijepe kože počinje iznutra, osim dobrih gena, spavanje i dovoljno vode ključni su faktori na putu za besprijekoran ten.

Celebrity vizažistica otkrila je tajnu za lijepu kožu
Osim gena, dobre prehrane i hidratacije, jutarnja i večernja rutina otkrivaju koliko se brinete o vašoj koži, čišćenje i njega lica prije spavanja neophodni su kako bi idući dan vaša koža bila spremna i dobra podloga za makeup. Nakon čišćenja lica ona preporučuje sljedeće korake, ulje, serum, krema za oči i potom krema za lice. Ako imate vremena prije velikog događaja dajte sebi vremena za pripremu, idealno je početi dva sata prije s pilingom, dovoljno blagim da ne nadraži kožu, a opet dovoljno učinkovitim da skine mrtve stanice s kože.
Celebrity vizažistica otkrila je tajnu za lijepu kožu

Što se tiče koraka u šminkanju Mary savjetuje da dobro izblendate tekući puder ili podlogu koju koristite i odmah nakon toga nanesite puder u prahu ili kamenu. Zlatno pravilo kod šminkanja je „manje je više“, uvijek je lako dodati još malo pudera ili korektora, ali ako nečeg stavite previše teško da će te se riješiti viška bez da uništite ostatak makeup i ne nadražite lice koje ste pažljivo pripremali za sve te slojeve.

Celebrity vizažistica otkrila je tajnu za lijepu kožu

Što se tiče šminkanja usna ili očiju, odlučite se koji dio želite istaknuti, ako imate lijepe pune usne, ruž u intenzivnoj, naročito crvenoj nijansi uvijek je pun pogodak, ako pak želite naglasiti oči, s tušem i umjetnim trepavicama ne možete pogriješiti, a u tom slučaju neka usne budu u neutralnijim nijansama.