Crveni poljubac: Crveni karmin za svaku priliku

Piše: Redakcija

Svaka žena treba da ima crveni karmin zato što on nikada neće izaći iz mode i ujedno predstavlja najveći simbol ženstvenosti. Primarni cilj mu je da skrene pažnju na vaše usne, pa vam dodatni asesoari nisu potrebni. Za svaku boju kože postoji odgovarajuća nijansa crvenog karmina. Osim čiste crvene, postoje još tri nijanse: s narandžastim, rozim i plavim pigmentom. Ženama svijetle puti odgovara crvena sa rozim pigmentom, tamnoputima s plavim, a za žene sa žućkastim tenom idealne su narandžaste nijanse. Crveni karmin odlično ide uz malu crnu haljinu, odijelo, večernju haljinu, bijelu košulju ili uz farmerke i kožnu jaknu. Uzmite u obzir i doba dana, odnosno količinu svjetla kojoj će boja karmina biti izložena. Za prirodno dnevno svjetlo birajte nježnije ili čistije crvene nijanse, a za večer i vještačko svjetlo birajte tamnije. Crveni karmin mora da se popravlja na sat, i to mu je jedina mana. Međutim, on će biti mnogo postojaniji ako radite redovito piling usana. S crvenim karminom izgledat ćete mlađe. Naime, usne s godinama primjetno gube pigmentaciju i sve su bliže boji lica. Kada je žena mlada, usne su joj mnogo crvenije od kože. A crveni karmin daje efekat mladosti tako što ponovo stvara jak kontrast između boje kože i usana.

 

ZAVEDI GA

Istraživači su pratili pokrete očiju 50 muškaraca i otkrili da će u 10 sekundi pošto su sreli ženu po prvi put, prosječan momak potrošiti više od pola svog vremena gledajući joj u usta. Ako ona nosi karmin, bit će mu još teže da skrene pogled: dašak ružičaste može da održi njegovu pažnju 6,7 sekundi, dok ga crvena drži usmjerenim 7,3 sekundi.

Prema studiji, punije usne su, generalno gledano, prednost, mada je privlačnost žena sa tanjim usnama porasla za 40 posto kada je primijenjen karmin, ali kada su dame bile potpuno bez njega, muškarci su se umorili od gledanja u usne poslije samo 2,2 sekunde. Dakle, bez obzira na tip vaših usana, isplati se staviti malo boje kada izlazite na sastanak.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti