Tužna priča engleske zvijezde Delea Allija: Majka alkoholičarka ostavila ga komšijama

Piše: Redakcija

Na porodičnoj fotografiji koju je prije nekoliko dana objavila Ruby Mae, djevojka engleskog fudbalera Delea Allija, na prvi pogled ne postoji ništa čudno. Roditelji engleskog reprezentativca poziraju s njim, njegovim bratom i djevojkom, no prema pisanju Daily Maila, žena i muškarac na slici nisu ni majka ni otac 22-godišnje zvijezde.

Naime, Dele je prvih nekoliko godina svog života proveo s majkom koja se od njegovog oca rastala samo sedam dana nakon sinovog rođenja. Otac iz Nigerije vratio se kući, Dele je kao školarac kratko vrijeme živio s njim, no ubrzo se vratio u Bradwell gdje je po cijele dan nabijao loptu po cesti.

– U blizini je bilo jedan parking na kojem sam se igrao s prijateljima. Postavili bismo bicikle tako da su služili kao golovi, a mislim da se to u mojoj igri može prepoznati i danas. Na YouTubeu sam gledao razne trikove s loptom koje bih kasnije isprobavao i vježbao – ispričao je Alli čiji je talent kasnije primijetio trener Mike Dove.

https://www.instagram.com/p/Bk-jsE-lP5e/?utm_source=ig_embed

Ljubav prema fudbalu povezala ga je s prijateljem Harryjem Hickfordom, a u fudbalu je sve više napredovao. No tad su se pojavili problemi. Deleova majka počela je previše piti i u njihovoj kući zavladao je nered zbog koje tadašnji školarac često nije mogao doći na treninge.

Ipak, s njegovih 13 godina pojavilo se rješenje. Deli je sve više počeo boraviti kod prijatelja Harryja i njegove porodice, a ono što je počeli kao povremeni odlasci na čaj, završilo je kao potpuno preseljenje u novi dom gdje je Hickforde počeo smatrati svojim novim roditeljima.

S biološkom majkom i ocem ne kontaktira, iako im je često financijski pomagao. Harry Hickford, kojeg naziva bratom i s kojim živi u 2.25 miliona vrijednoj vili, postao je njegov menadžer, dok je Harryjev otac Alan sada direktor firme Dele Alli Promotions Limited, prenosi index.hr.

Iako Hickfordi nikad nisu službeno posvojili Delea, smatraju ga sinom i ponašaju se prema njemu kao i prema Harryju, a fudbaler je i sam svjestan koliko su napravili za njega primivši ga u svoju kuću te zato danas sve svoje pobjede slavi upravo s njima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti