Selin Sezgin: Popularna Melek ekskluzivno za AZRU

Piše: Redakcija

Bila sam neobično dijete (smijeh). Mnogo sam crtala, mijenjala raspored stvari u kući, pa bih trčkarala vani, igrala fudbal i išla na klizanje. I sada sam zainteresirana za mnogo različitih stvari, ali gluma je ono što me je oduvijek najviše privlačilo

U četvrtoj sezoni serije „Elif“, koju imamo priliku gledati putem OBN televizije, ponovo je aktuelan lik Melek, majke glavne protagonistkinje Elif. Ulogom Melek, Selin Sezgin je osvojila srca miliona gledatelja kako u rodnoj Turskoj, tako i na području Evrope, ali i Latinske Amerike, kolijevke sapunica.  Publika se toliko srodila s omiljenim likovima serije, da mnogi protagoniste, što izuzetak nije ni Selin, poistovjećuju s likovima koje igraju. Za mnoge ova šarmantna glumica je Melek i nakon što se kamere ugase.

Selin je pristala ekskluzivno za „Azru“ govoriti o tome koliki je izazov bio sa samo 24 godine, koliko je imala kada je dobila ulogu u megapopularnoj „Elif“,  utjeloviti jednu od najkompleksnijih uloga, ulogu majke.

Selin: Iz BiH primam zaista divne poruke. Iskoristit ću prvu priliku koja mi se ukaže da dođem i posjetim BiH

– Naravno da mi je bilo teško. Svakako je teško oživjeti unutar lika osjećaj koji još nisam doživjela, pogotovo kada je riječ o tako svetoj tituli, kakvu nosi majčinstvo, ali poslije se sve brzo počelo odvijati. I dalje nisam majka, ali smo se Isabella (Elif) i ja brzo povezale. Tokom vremena razvile smo sestrinski odnos, koji na gledatelje ostavlja dojam kao da smo zaista u odnosu majka-dijete.

U čemu je, prema Vašem mišljenju, ključ uspjeha serije „Elif“?

– Osim što je i ljubavna serija, riječ je i o životu jednog djeteta. Odnosi se na sve uzraste pa samim tim omogućava publici da se prepozna u nekim dijelovima radnje.

Kolegica Cemre Melis, koja igra lik Arzu, Vaša je rivalka u seriji, ali je zanimljivo da ste privatno dobre prijateljice, za Vas tvrdi da ste jedno od najiskrenijih bića koje je ona upoznala. Kako biste opisali vaše prijateljstvo?

– Melis mi je zaista dobra prijateljica, u našem stvarnom odnosu je ogromna razlika u odnosu na onaj koji se prikazuje u radnji serije. Sretna sam što je imam u svom životu.

Selin s Isabellom Damlom Guvenilir

Kompletan intervju sa Selin čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA (broj 1116)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti