Pogledajte spisak slavnih koji svojoj djeci neće ostaviti novac

Piše: Redakcija

Obično mislimo kako slavni koji imaju veliko bogatstvo obezbijede djecu za života. No, varamo se. Ovo je spisak slavnih koji svojoj djeci neće ostaviti ništa novca.

BARRON HILTON

Barron Hilton, vlasnik čuvenog hotelskog lanca “Hilton” je odlučio da će donirati 97 posto svog bogatstva humanitranoj fondaciji Conrad Hilton. Odluka je pala dijelom zbog bahatog ponašanja njegove lćerke Paris Hilton koja je kompromitovala cijelu porodicu svojim ponašanjem.

BILL GATES

Bill Gates ispratio primjer Warrena Buffeta i zajedno s njim osnovao “The Giving Pledge”, ugovor između milionera i milijardera, koji kada je potpisan obavezuje osobu da nakon smrti donira svoje bogatstvo u humanitarne svrhe. Fondaciju Billa i Melinde Gates čini veliki dio novca osnivača Microsoft-a (koje iznosi preko 78 milijardi dolara), a prema njemu djeca treba da rade i shvate koliko je rad važan.

TED TURNER

Osnivač CNN-a, Ted Turner, osnovao je i Turner fondaciju 1990. godine koja pomaže u rješavanju ekoloških probema širom svijeta. Nakon toga je započeo United Natin fondaciju, a 2010. godine je potpisao “Giving Pledge”.

ELTON JOHN

Elton John i David Furnish su odlučili da svoj novac ne ostave svojim sinovima. Muzičar i njegov partner će dati oko 53 milijardi funti u humanitarne svrhe, objašnjavajući ovaj potez kao način da nauče djecu poštovanju, teškom radu i vrijednosti dolara.

– Ne bi trebalo da djeci dajete srebrnu kašiku, to im može uništiti život – kaže Elton John.

MARK ZUCKERBERG

Mar i njegova supruga su također potpisali “Giving Pledge” inicijativu. Chan Zuckenberg inicijativno sponzoriše projekte u sferi zdravstva, razvoju edukacije i rješavanja društvenih problema. Čak 99 posto njihovog novca će biti donirano, dok će ostatak biti naslijeđen.

ASHTON KUTCHER I MILA KUNIS

Poznati glumački par je otkrio da veliko nasljeđe i novac demotivišu djecu i sprječavaju ih da nešto postignu sami. Zato će novac nakon njihove smrti biti doniran u humanitarne svrhe. Ashton je takođe priznao da je, ako njegova djeca postignu dobar biznis plan, spreman da investira u to.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti