Meghan se malo zbunila: Prije ili poslije kraljice u automobil

Piše: Redakcija

Meghan Markle i kraljica Elizabeta u četvrtak su kraljevskim vozom stigle u britanski grad Runcorn u okrugu Cheshire, od Londona udaljen oko 320 kilometara.

Nakon što su izašle iz voza, krenule su prema automobilu koji ih je čekao, a tada se dogodio trenutak u kojem se vojvotkinja malo zbunila.

Naime, Meghan nije bila sigurna treba li pustiti kraljicu da prva uđe u automobil. Pomoćnik joj je zatim pokazao da ona prva uđe u auto, ali kraljica je u tom trenu već krenula prema vratima. Meghan se potom zbunila pa je došla do kraljice i pitala ju što ona više preferira. Nakon par sekundi, kraljica je pustila Meghan da prva sjedne u auto.

– Kraljica uvijek sjedi iza vozača. To nije dio protokola, nego je kraljica jednostavno uvijek preferirala sjediti iza onoga ko je vozi. Meghan to očigledno nije znala, a u palači je nisu oko toga obavijestili. Ali ovo je baš bila lijepa gesta od vojvotkinje, da pita kraljicu gdje bi voljela sjediti – objasnio je stručnjak za kraljevsku porodicu, William Hanson.

U Cheshireu su prisustvovale otvorenju mosta preko rijeke Mersey, jednom od najvećih britanskih infrastrukturnih projekata zadnjih godina te potom nastavile prema drevnome rimskom gradu Chesteru gdje su otvorile Storyhouse, pozorište, biblioteku i kompleks kina te prisustvovale plesnoj predstavi i pjevačkom nastupu školske djece. Nakon toga organiziran im je ručak u gradskoj vijećnici.

Za izlet s kraljicom Meghan je odabrala bež haljinu francuske modne kuće Givenchy koja je dizajnirala i njenu vjenčanicu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti