Kate i William ponovo na sudu: Za sve je kriva Meghan Markle

Piše: Redakcija

Kada je francuski list “Closer” 2012. godine objavio fotografiju Kate Middleton na kojoj nije bila primjereno obučena, cijela kraljevska porodica je bila bijesna i užasnuta, a Kate i William su pokrenuli sudski proces protiv ovog lista i tražili odštetu od nevjerovatnih 1,4 miliona funti. Proces je okončan u njihovu korist, iako su dobili nešto manji iznos od traženog.

No, čelni ljudi ovog lista su odlučili da ožive ovaj proces te se nadaju drugačijem ishodu. Naime, francuski advokati našli su novi argument u svoju korist, a za sve je kriva, ni manje ni više nego Meghan Markle. Tako iz lista tvrde da su William i Kate tražili bezobrazno veliku naknadu za uznemiravanje uzrokovano spornim fotografijama, a samo zato što pripadaju kraljevskoj porodici. Oni žele da dovedu u pitanje iznos od 92 hiljade funti koji je isplaćen slavnom paru i traže da se suma revidira u skladu s rutinskim slučajevima privatnosti, gdje su isplate daleko manje. Kao jedan od glavnih aduta u tom procesu koristiće golišave fotografije Meghan Markle, kao i video snimak u kojem Meghan skida odjeću dok griluje meso, a sve to uz komentar da je to dokaz da moderne žene koriste provokativne snimke i fotografije kako bi se promovisale.

Sve to ukazuje na to da kraljevsku porodicu očekuje još jedan sudski proces, a advokati Closer-a će žalbu podnijeti ove sedmice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti