Hladni rat kraljice Elizabete protiv Camille: Godinama je nije mogla podnijeti, a na vjenčanju joj se nije ni obratila

Piše: Redakcija

Znala je za njihovu aferu još dok Diana nije ni sumnjala da joj je muž nevjeran. No, kraljica Elizabeta II nikad nije voljela Camillu Parker-Bowles, nekad ljubavnicu, a danas suprugu svog sina princa Charlesa.

Slikovni rezultat za queen elizabeth and camilla ignoring

Nakon što je Diana podnijela zahtjev za razvodom, i Elizabeta i Charlesov otac Philip od njega su tražili da ostavi Camillu te da se pomiri sa svojom ženom. Povratka nije bilo, ali trebale su godine da Camilla postane poželjna u kraljevskim krugovima.

Reuters

Kraljica je aktivno ignorirala, namjerno je nije pozivala na službene događaje i primanja, čak ni nakon Dianine tragične smrti, dok je njen bivši muž bio na svakom popisu. Camilla jednostavno nije imala pristup Buckinghamskoj palači, a s Charlesom nije smjela nigdje. Htjela je upoznati njegove sinove, Williama i Harryja, ali Elizabeta nije dopuštala.

– Lagao si o vezi s tom groznom ženom. Ne želim imati nikakve veze s njom – navodno mu je rekla jedne večeri kad ju je molio da popusti svoj stav prema njegovoj partnerici. Rekla mu je i kako nikad neće postati kralj ne ostavi li Camillu.

No, Charles nije odustajao. Počeo se koristiti vještim trikovima kako bi uveo Camillu u svoj život. Primjerice, pozvao bi je na primanje, ali izostavio bi je sa spiska gostiju. Camilla bi došla zadnja i sjela blizu Charlesa, dok je kraljica bjesnila.

Princ je bio zaljubljen i nije više htio slušati svoje roditelje. Pa, kad mu je otac Philip poslao pismo u kojem ga moli da se ne oženi Camillom, Charles je to isto pismo predao svom spin doktoru i rekao mu da to pošalje medijima.

Getty Images

Događaj koji je sve preokrenuo bila je smrt Kraljice Majke, koja je jednako prezirala Camillu. No, Charles je inzistirao da se njegova partnerica pojavi na sprovodu, što je kraljica konačno i dopustila.

Bila je uvjerena da se njih dvoje neće vjenčati dok je ona živa, a zaruke su je šokirale. Ipak, odlučila im je dati svoj blagoslov, ali na crkvenu ceremoniju nije htjela doći. Charles je bio očajan, a kraljica neumoljiva. Pojavila se na blagoslovu u kapeli Svetog Georgea.

Na samom vjenčanju Camilli se nije obratila nijednom, a prije toga zabranila im je veliko vjenčanje i naredila da sve mora biti jako skromno.  S vremenom se pomirila s njihovim brakom, ali s Camillom još uvijek komunicira samo ako je potrebno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti