Barack i Michelle Obama: Otkriveni službeni portreti bračnog para

Piše: Redakcija

U ponedjeljak je u Galeriji nacionalnih portreta održana ceremonija prilikom koje su se portreti bračnog para Obama pridužili zbirci svih predsjedničkih portreta. Budući da su Barack i Michelle prvi afričkoamerički par čije će slike krasiti historijsku kolekciju galerije,  u potpunosti su ih preuzele snažne i neočekivane emocije….

– Pa šta da kažem na ovo? Portret je poprilično autentičan – izjavio je Barack Obama kada je skinuo veo sa slike i ugledao vlastiti portret kojeg je ovjekovječio afroamerički umjetnik Kehind Wiley

Pokušao sam pregovarati, da se manje vide moje sijede, ali Kehindeov umjetnički integritet nije mu dopustio da mi udovolji. I na kraju, pokušao sam pregovarati za manje uši – našalio se Obama.

Ipak, kada je ugledao portret svoje supruge za kojeg je zaslužna umjetnica Amy Sherald, pokazao je svoju emotivnu stranu i uputio joj dirljive riječi zahvale.

-Spektakularno ste uspjeli dočarati svo dostojanstvo, ljepotu, inteligenciju, šarm i zavodljivost žene koju volim -izjavio je Barack.

Michelle je ipak bila nešto suzdržanija priznavši kako su je prožele silne emocije. Ipak, izjavila je kako se nada da će njen portret utjecati na sve mlade Afroamerikanke u godinama koje slijede.

Pogledat će sliku i vidjeti nekoga poput njih da visi na zidu ove velike američke institucije. Znam kakav će to velik utjecaj imati na njih, jer sam i sama bila takva mlada djevojka – izjavila je jedna od omiljenih prvih dama u američkoj historiji.

Fototografije: Instagam

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti