Kako pravilno nanijeti olovku za usne

Piše: Redakcija

Olovke za usne su neizostavni pribor koji bi se trebao naći u svakoj kozmetičkoj torbici. Biramo razne boje i oblike kako bi olakšale šminkanje. Koliko je važno znati koju boju odabrati, tako treba biti upoznat s načinom primjene. Da bismo tokom šminkanja imali ujednačene boje na licu, treba voditi računa o tome da je šminka u skladu s našom bojom kose, tena, očiju i odjeće. Najčešće se griješi kada treba nanijeti olovku na usne. Često se nanese pretamna boja ili je linija prilikom iscrtavanja rubova predebela. To znači samo jedno, usne sigurno neće izgledati lijepo niti privlačno.

Kako bismo postigli lijepe i pune usne, prvenstveno je važno da prije nanošenja olovke stavimo puder. Dovoljno ga je lagano utapkati na područje usana, te ukloniti višak maramicom. Dobra podloga je veoma važna, jer njome produžujemo vijek trajanja šminke na licu. Prije nanošenja olovke, važno je da bude dobro zašiljena, no ne previše. Oštri vrh možemo ukloniti tako da lagano prođemo po ruci nekoliko puta s njime. Tako će omekšati, a linije će izgledati prirodnije.

Kako biste pravilno nanijeli olovku, usta trebaju biti zatvorena i opuštena. Time ćete spriječiti skupljanje viška olovke u malim linijama usana. Uvijek koristite olovku boje ruža, a ako je ruž tamniji, nećete pogriješiti stavite li za nijansu tamniju olovku. Njom ćete “uokviriti” rubove usana, a ruž će izgledati senzualnije. Nanosite olovku od sredine usana prema uglovima. Takav način nanošenja je najlakši, jer možemo biti sigurni da takvim potezima nećemo praviti velike greške. Želite li uvećati usne, liniju olovkom povucite iznad prirodnog ruba usana, a želite li ih smanjiti, potrebno je iscrtati rub ispod prirodnog ruba usana.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti