Princ William progovorio o bolnoj prošlosti: Saosjećam sa porodicama žrtava na Novom Zelandu, i ja sam preživio veliki gubitak

Piše: Redakcija

Britanski princ William nedavno je otovoreno progovorio o teškim trenucima koje je proživio u prošlosti, asocirajući na gubitke i tugu koju osjećaju porodice nastradalih u napadu na dvije džamije na Novom Zelandu koji se desio prije nekoliko dana.

-Imam razloge zbog kojih se moja tuga ka žrtvama napada reflektuje na moj lični gubitak. Tuga se svakako može osjetiti kod svakoga, ali vas na kraju ipak, ne može promijeniti. Ako to dozvolite, pokazat će se kakvi ste zapravo. Otkrit će sve vaše slabosti i osjećanja za koja niste ni znali da postoje. U trenutku akutnog bola, opstajete i držite se zajedno- izjavio je William.

https://www.instagram.com/p/Bwtsa_AjiPw/

Nedugo nakon napada, William je zajedno sa članovima svoje porodice uputi riječi najdubljeg saučešća ka porodicama nastradalih u napadu na dvije džamije u gradu Christchurch u kojima je nastradalo nekoliko desetina vjernika.

-Pokazali ste na koji način se trebamo oduprijeti mržnji. Ljubavlju. Uz vas sam sve ovo vrijeme. Uz vas sam, i optimističan sam- naglasio je William.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti