Izabran novi kreativni direktor italijanske modne kuće Schiaparelli

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Bk7uN5gH-AO/?utm_source=ig_embed

Novi kreativni direktor legendarne italijanske modne kuće postao je dizajner Daniel Roseberry, koji će zamijeniti Bertranda Guyona koji je svoj odlazak najavio 19. aprila. Amerikanac će se modnoj kući Schiaparelli nakon što je 11 godina proveo radeći za Thoma Brownea, gdje je bio direktor dizajna za mušku i žensku kolekciju.

– Velika mi je čast i veselje nastaviti tamo gdje je Elsa Schiaparelli stala prije 85 godina. Schiaparelli je bila majstorica savremenog dizajna; njen rad je reflektirao kaos i nadu turbulentne ere u kojoj je živjela – izjavio je Roseberry.

https://www.instagram.com/p/Bk7uN5gH-AO/?utm_source=ig_embed

Izbor Teksašanina na mjesto kreativnog direktora za mnoge je veliko iznenađenje, međutim, vlasnik kuće Schiaparelli Diego Della Valle nahvalio je Roseberryja, te naglasio njegovu modernu i inovativnu kreativnu viziju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti