Objavljene fotografije muzičkog studija u kojem je R Kelly zlostavljao djevojke

Piše: Redakcija

Policijski službenici izvršili su raciju u studiju poznatog repera R Kellyja u Chicagu za koji se sumnja da je bio njegovo skrovište i paravan za bludnje radnje zbog kojih je protiv njega nedavno pokrenut proces pred sudom. Kelly koji je posljednjih mjeseci postao glavna zvijzda zbog seksualnih skandala, koristio je muzički studio kao skrovište u kojem je prema fotografijama koje je objavila policija, najvjerovatnije boravilo više lica tokom posljednjih nekoliko sedmica.

FOTO: CHICAGO TRIBUNE

Policija je navela kako su u studiju iza improvizovanih paravana pronašli nekoliko skrivenih prostorija u kojima su pored kupatila, i dvije sobe, pronašli i veću količniu ženske garderobe. Studio koji se nalazi u zabačenom dijelu Chicaga bio je odličan paravan za muzičareve bludnje radnje zbog kojih ga je nekoliko djevojaka prijavilo policiji.

FOTO: CHICAGO TRIBUNE

U policijskom saopštenju stoji i to, da su službenici koji su izvršili raciju u studiju pronašli veoma malo muzičke opreme te ih je to potaklo da otvoreno sumnjaju kako je Kelly u studio najmanje vremena posvećivao muzičkom radu. Nakon što je obavljen uviđaj, policija je izdala zabranu R Kellyju i dozvolila mu da pomenuti studio može koristiti samo u periodu od 9 do 17 časova svakoga dana, uz obaveznu kontrolu policijskih službenika.

FOTO: CHICAGO TRIBUNE

Prethodno su Kellyja u potresnom dokumentarnom filmu pod nazivom “Surviving R. Kelly” članovi njegove porodice optužili za grubo i nasilničko ponašanje. U filmu su pored kellyjeve bivše supruge govorile i druge djevojke koje su imale neprijatna iskustva sa poznatim muzičarom.

FOTO: CHICAGO TRIBUNE

Pročitajte još