James Middleton: Borim se s depresijom, bio sam na korak od ludila

Piše: Redakcija

Brat britanske princeze Kate Middleton, James otvoreno je progovorio o zdravstvenim problemima s kojim se suočava posljednje dvije godine. Nakon što su mu ljekari dijagnostikovali mentalni poremećaj poznatiji kao ADD (Attention Deficit Disorder), James se odlučio suočiti s istinom i kenuti na terapiju koja mu je mnogo pomogla. On je istakao kako su zbog njegovog mentalnog stanja i psihičkog odsustva, propali njegovi poslovi, jer je uopšte nije mogao skoncentrisati na rad niti na svoje zaposlene.

View this post on Instagram

Rafa, Ella, Zulu, Inka & Luna 🐾🐾🐾

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

-Čekao sam samo da se vozim nazad kući. Nisam otvarao mailove jer nisam mogao obavljati neke najjednostavnije zadatke. Znam da imam lijep život, ali to me ne čini imunim na depresiju. I nije samo riječ o tugovanju, nego o tome da imate misli koje vas vuku prema dolje. To je rak uma. To nije osjećaj, zapravo nemate nikakav osjećaj. Samo postojite bez smisla. Ne možete osjetiti nikakvu lijepu emociju. Osjećao sam se da me niko ne razumije, a izolacija i usamljenost zapravo moj najgori neprijatelj. Mislio sam da sam poludio- izjavio je James za britanski “Daily Mail”.

View this post on Instagram

Storms a coming

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

James je zbog svog stanja odustao od privatnog biznisa te se preselio na izlovanu farmu na sjeveru britanskog ostrva, a zbog psihičkih problema, dugo nije kontaktirao sa svojom porodicom i prijateljima. Upravo mu je boravak na izlovanoj lokaciji pomogao da se “otrijezni” i prihvati činjenicu da mu je potrebna stručna pomoć. Trenutak spoznaje svog stanja, zauvijek je njegov život promijenilo na bolje.

View this post on Instagram

The ever growing 🐾 pack

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

View this post on Instagram

Image stabilising chicken 🐓🎥

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti