Lady Gaga: Ne želim čuti za R Kellyja, i sama sam bila žrtva takvih monstruma

Piše: Redakcija

Pjevačica Lady Gaga odlučila je staviti tačku na saradnju sa reperom R Kellyjem nakon što ga je njegova kćerka Buku Abi optužila za nasilničko ponašanje nad njenom majkom i mnogim djevojkama sa kojima je radio prethodnih godina. Gaga se na ovaj korak odlučila budući da je i sama proživjela torturu i nasilje kao veoma mlada, te je ovim potezom željela staviti tačku na njihovu pređašnju saradnju. Iako su Lady Gaga i R Kelly snimili duetsku pjesmu “Do What U Want”, pjevačica je odlučila pomenutu numeru skinuti sa svog zvaničnog kanala na YouTube-u.

View this post on Instagram

#AStarIsBorn 📸 @kevinmazur @gettyentertainment

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

-Stojim iza svakoga ko je ikada bio žrtva seksualnog napada ili nasilja. Tačka. 1000 posto stojim iza ovih žena, vjerujem im, znam da pate i da ih boli, i snažno osjećam da se njihovi glasovi moraju čuti i biti uzeti za ozbiljno- izjavila je pjevačica.

Čitava lavina oko slučaja “R Kelly” krenula je onoga trenutka kada je emitovan dokumentarni film “Preživjeti R. Kellyja” u kojem su mnoge djevojke govorile o nasilničkom ponašanju i zlostavljanju koje je nad njima počinio Kelly. Među žrtvama nasilja posebno je potresna ispovjest njegove bivše supruge Andree Kelly.

View this post on Instagram

#AStarIsBorn

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti