Andy Murray u suzama: Ne mogu više izdržati bol

Piše: Redakcija

Poznati teniser Andy Murray iznenadio je mnoge izjavivši na konferenciji za medije u Melbournu da bi učešće na turniru “Australian Open” moglo biti njegovo posljednje učešće na teniskim turnirima. Murray koji se trenutno nalazi na tek 230. mjestu liste najboljih tenisera, rekao je kako su bolovi koje osjeća posljednjih 20 mjeseci postali neizdrživi, te da je pitanje dana kada će zauvijek ostaviti teniski reket.

https://www.instagram.com/p/Bsfn3weByKH/

-Ne osjećam se dobro. Mučim se dugo vremena i propatio sam mnogo posljednjih 20 mjeseci. Uradio sam gotovo sve kako bi se osjećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego prije 12 mjeseci, ali osjećam i dalje dosta bola- izjavio je kroz suze Murray.

Nekadašnji prvi reket svijta istakao je kako će uskoro staviti tačku na svoju karijeru jer ni sam nije siguran kada će bol koju osjeća prestati. On je dodao kako se nada da će uspjeti idržati trenažni proces, te da bi najviše volio kada bi mogao da se oprosti na turniru u Wimbledonu.

-Postoji šansa za tako nešto. Nisam siguran da li sam u stanju da igram pod bolom novih četiri ili pet mjeseci- rekao je Andy.

Tokom bogate teniske karijere, Murry je osvojio tri Grand Slam turnira, kao i veliki broj turnira iz Masters serije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti