Salma Hayek u novom izdanju: Sportski outfit je prikladan za svečanosti

Piše: Redakcija

Poznata glumica Salma Hayek proteklih dana posjetila je Milano i Paris gdje je uživala na modnim revijama. Nakon revija kojima je prisustvovala, Selma je otputovala u London gde je posjetila izložbu španskog umjetnika Salustiana. 

-Slike idu dobro uz moju torbu u obliku košarkaške lopte- šaljivo je prokomentarisala Salma na svom Instagramu.

Selma je bila odjevena u crnu kombinaciju, a nosila je patikama modne kuće Balenciaga, dok je sve začinila prelijepom Guccijevom torbom. Da se pravila mijenjaju, pokazala je upravo ova odjevna kombinacija slavne glumice rušeći tako ustaljene norme i pravila oblačenja koja važe za određene događaje. Odlazak na izložbu, u muzej, galeriju, bilo kakvu kulturnu instituciju podrazumijevao je da se moraju poštovati određene norme, te su za ovakve događaje prikladnije cipele, nipošto patike.  

Posljednjih godina, dizajn sportske obuće značajno se promijenio, pa danas imamo sve više modela patika koji liče na cipele. To je dovelo i do promjene standarda pa se danas sve češće mogu vidjeti modeli elegantnih patika koji idu uz svečane i elegantne odjevne kombinacije. 

Iako mnogi danas podržavaju tu promjenu, postoje i onih koji smatraju da se stari dress code za kulturne institucije ne bi trebao mijenjati.

Pročitajte još